Великденски сладкиш с ягоди

Дата: 16.04.2009
Източник: Бон Апети
Великденски сладкиш с ягоди
 
Необходими продукти:
5 белтъка
сладкарска сметана
10 г желатин
10-15 ягоди
100-150 г захаросани плодове
10 мл портокалов ликьор
50 г пудра захар
50 мл вода
50 г бял шоколад
50 г пудра захар
50 мл вода
10 мл портокалов ликьор
2 пакетчета бакпулвер
120 г нишесте
200 г пудра захар
50 г стафиди
50 г бадеми
50 г орехови ядки
захарни пръчици и филиран бадем за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Великденски сладкиш с ягодиБелтъците и се разбиват, като се прибавя захарта за блата, докато станат на „сняг“.
2
Великденски сладкиш с ягоди 2Бадемите, орехите, стафидите, нишестето и бакпулверът за блата се смесват, прибавят се към разбитите белтъци и се разбъркват.
3
Великденски сладкиш с ягоди 3Сместа се сипва върху намаслена тавичка, оформя се като блат и се пече във фурна около 10 минути при температура 220 градуса.
4
Великденски сладкиш с ягоди 4Сиропът с шоколад се приготвя, като водата и захарта се загряват в касерола, прибавят се портокаловият ликьор и шоколадът и се бърка, докато се разтопи шоколадът.
5
Великденски сладкиш с ягоди 5От блата се отрязва парче във формата на кръг и се поставя върху подходяща подложка. Декорира се със захаросани плодове и се полива със сиропа.
6
Великденски сладкиш с ягоди 6По ръба на блата се нанася разбитата сметана и се поръсва със захарни пръчици и филиран бадем.
7
Великденски сладкиш с ягоди 7Приготвя се захарен сироп и се разбърква с разтворения в малко вода желатин. Няколко ягоди се потопяват в сиропа и се подреждат върху блата.
8
Великденски сладкиш с ягоди 8От останалия блат се изрязват различни формички и се украсяват с останалите продукти така, че да се получат малки кексчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


391 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта