Ягоди с винен сос и сладолед

Дата: 05.03.2013
Източник: Бон Апети
Ягоди с винен сос и сладолед
 
Необходими продукти:
800 г пресни ягоди за винения сос:
1 ч. ч. червено вино “Пино ноар“
1 ч. ч. захар
1/4 ч. л. черен пипер на зърна
за сладоледа:
1 ч. ч. животинска сметана
3 ч. ч. кисело мляко
1/2 ч. ч. мед
1 ч. ч. захар
1 шушулка ванилия

Начин на приготвяне:
1
Ягоди с винен сос и сладолед
В касерола се загряват животинска сметана, медът и захарта, както и разрязаната надве шушулка ванилия, заедно с остърганите семенца.

 


2
Ягоди с винен сос и сладолед 2
Киселото мляко се разбива с телена бъркалка, за да няма бучки. Горещата сметана се налива малко по малко към него, шушулката ванилия се отстранява. Сместа се прехвърля в метален дълбок съд басан и се оставя във фризер за около 6 часа.

 


3
Ягоди с винен сос и сладолед 3
За винения сос в касерола се кипват виното, захарта и леко счуканият черен пипер. Оставят се на котлона докато се редуцират до 1/4, около 30–40 минути. След това се охлажда.

 


4
Ягоди с винен сос и сладолед 4
Ягодите се нарязва надве, като дръжките не се отстраняват, подреждат се в чиния, поливат се с винения сос и се гарнират със сладоледа, сложен в отделна купичка.

 



Съвети: Сладоледът е добре да се разбърква периодично, докато е във фризера. Количеството му е повече от 4 порции, но той може да се съхранява замразен за по-дълго време.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


401 ДУШИ ОНЛАЙН
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта