Ямайско панирано пиле с домати и кокосово мляко

Дата: 03.11.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 пилешки крилца
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 - 1 1/2 ч. л. чили паста
2 ч. л. кокосово мляко
3 с. л. зехтин
10-15 листа целина
1/2 глава червен лук
1/2 глава кромид лук
1 морков
4-5 скилидки чесън
4-5 домата
20 мл червено вино
олио за фритюрно пържене
брашно и галета за паниране
3 яйца
2 пилешки бутчета
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ямайско панирано пиле с домати и кокосово млякоДвата вида лук и морковът се смилат в блендер. След това се пържат в тенджера с предварително загретия зехтин, докато омекнат, като към края се поръсват със сол и се добавя наситненият чесън.
2
Ямайско панирано пиле с домати и кокосово мляко 2Щом чесънът се запържи, се наливат виното и пюрираните домати. Подправя се с чили паста, добавят се наситнената целина, кокосовото мляко, захарта и черният пипер.
3
Ямайско панирано пиле с домати и кокосово мляко 3Пилето се нарязва на порции и се овалва първо в разбитите яйца, след това последователно в галета и брашно и накрая отново в яйцата.
4
Ямайско панирано пиле с домати и кокосово мляко 4Парчетата месо се пържат в предварително загрята маслена баня, след това се поставят в готовия сос и се задушават 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


248 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта