Задушено телешко с царевица

Дата: 29.06.2010
Източник: Бон Апети
Задушено телешко с царевица
 
Необходими продукти:
1 кг телешки шол
100 г кълнове по избор
6 стръка див лук
100 мл червено вино
1 с. л. краве масло
3 с. л. зехтин
1 ч. л. канела
2 с. л. мед
300 г царевица от консерва
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Месото се реже на хапки и се овкусява с меда и канелата. Оставя се да престои 1 час в хладилник.
2
В тиган се смесват зехтинът и маслото. Месото се запържва за 5–6 минути, налива се виното и се задушава до редукция на течността. Доливат се 300 мл вода.
3
Огънят се намалява до умерен и след 10 минути се прибавя царевицата. Ври още 20 минути, овкусява се със сол и бял пипер и ако има нужда, се долива малко вода.
4
Ястието се ръси с нарязания надребно див лук и се допълва с кълновете, овкусени по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


251 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта