Агнешки пастет в тесто

Ефектно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 17.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г обезкостена агнешка плешка
400 г бутертесто
300 г сурови наденици (едро кълцани)
100 г пушен бекон (на ленти)
50 г галета
5 сварени яйца
2 яйца
1 връзка пресен лук
1 стрък розмарин
2 скилидки чесън
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешки пастет в тесто
Агнешката плешка се смила на кайма.
2
Агнешки пастет в тесто 2
Надениците се изваждат от червото.
3
Агнешки пастет в тесто 3
Двата вида месо се смесват с накълцания бекон, наситнените пресен лук и розмарин, стритият на паста чесън, 1 сурово яйце, галетата, сол и черен пипер на вкус.
4
Агнешки пастет в тесто 4
Форма терин се маже с масло, бутертестото се разточва леко и с него се покриват дъното и стените й.
5
Агнешки пастет в тесто 5
Част от каймата се разстила във формата, варените яйца се подреждат плътно едно до друго, покрива се с останалата кайма.
6
Агнешки пастет в тесто 6
Стърчащите краища от тестото се режат.
7
Агнешки пастет в тесто 7
От останалото тесто се оформя капак, в който се изрязват три дупки, за да излиза парата по време на печене. Поставя се върху каймата и се маже с разбито яйце.
8
Агнешки пастет в тесто 8
Пече се около 1 час и 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се леко и се поднася.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: