Боб чорба със спанак и джанки

Българска национална кухня - рецепта от Велинград
Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2007
Боб чорба със спанак и джанки
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. дребен боб
100 г замразен спанак
50-100 г свинско месо
50-100 г сланина
1-2 шепи зелени джанки
2 стерилизирани домата
1 глава лук
1 морков
12-15 листа джоджен
4-5 стръка магданоз
1 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Боб чорба със спанак и джанки
Бобът се залива с вряла вода и се оставя да престои, докато набъбне. След това водата се излива и бобът се изплаква.
2
Боб чорба със спанак и джанки 2
Сланината и свинското месо се нарязват на малки парчета.
3
Боб чорба със спанак и джанки 3
Отцеденият боб се поставя в тенджера и се залива с 5 части студена вода. Добавят се сланината и месото и се вари около 1 час, като периодично се отпенва.
4
Боб чорба със спанак и джанки 4
Лукът и морковът се нарязват надребно и се запържват за 1 минута в предварително загрятото олио.
5
Боб чорба със спанак и джанки 5
Запържените зеленчуци се заливат с 1 черпак от бульона.
6
Боб чорба със спанак и джанки 6
Към зеленчуците се добавят стерилизираните домати, поръсват се с червен пипер, разбъркват се и се сипват в чорбата.
7
Боб чорба със спанак и джанки 7
След това се слага замразеният спанак, чорбата се разбърква и къкри под капак 20 минути.
8
Боб чорба със спанак и джанки 8
Джанките се почистват от дръжките и се сипват в полуготовата чорба.
9
Боб чорба със спанак и джанки 9
Подправя се със сол и черен пипер, разбърква се и къкри още 10 минути.
10
Боб чорба със спанак и джанки 10
Щом се оттегли от котлона, готовата чорба се поръсва с нарязани наситно пресен магданоз и джоджен.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: