Доматен гратен с поширани яйца

Леко лятно ястие, с италиански привкус
Източник: Бон Апети
Дата: 31.08.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг домати (добре узрeли)
400 г хляб
250 г сирене „Моцарела“
3 скилидки чесън
1 люта чушка
6 яйца
2 с. л. червен винен оцет
6 с. л. зехтин (+ за намазване)
1 стрък розмарин
1 щипка захар
4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Доматен гратен с поширани яйца
Доматите се попарват във вряла вода за 5–10 секунди.
2
Доматен гратен с поширани яйца 2
Обелват се и се нарязват наедро.
3
Доматен гратен с поширани яйца 3
Хлябът се реже на големи кубчета и се запържва до златисто в половината зехтин.
4
Доматен гратен с поширани яйца 4
Готовите крутони се смесват с нарязаните наситно чесън, розмарин и люта чушка.
5
Доматен гратен с поширани яйца 5
Сипват се доматите, овкусява се с останалия зехтин, сол, черен пипер и захарта, и се готви, докато сместа се сгъсти.
6
Доматен гратен с поширани яйца 6
Доматената каша се изсипва в намазана със зехтин тава.

7
Доматен гратен с поширани яйца 7
Отгоре се разпределя накъсаната моцарела и ястието се пече 20–30 минути в загрята на 200 градуса фурна.
8
Доматен гратен с поширани яйца 8
В съд се кипва вода, заедно с оцета и малко сол. Котлонът се изключва, водата трябва да се поддържа под точката на кипене, завихря се и в нея едно по едно се пошират яйцата.
9
Доматен гратен с поширани яйца 9
Ястието се поднася с яйцата и наситнения магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.09.2015
Обожавам всичко в комбинация на хляб и домати,като например Панцанелата,така че и тази рецепта ми допадна.:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ka Li Na коментира рецептата Чийзкейк с тиква
Ka Li Na се регистрира в сайта.
Ралица Русева се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Супа от кестени
niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: