Гъбена супа със сметана

Източник: Бон Апети
Дата: 09.06.2003
Гъбена супа със сметана
 
Необходими продукти:
200 г печурки
50 г краве масло
2 стръка чесън
2 стръка лук
1 голям картоф (около 500 г)
1 дафинов лист
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. майорана
100 г заквасена сметана


Начин на приготвяне:
1
Гъбена супа със сметана
Лукът и чесънът се нарязват на кръгчета, гъбите – на едри парчета. Запържват се на силен огън в тенджера със сгорещеното масло.
2
Гъбена супа със сметана 2
Картофът се настъргва на едро ренде, прибавя се в тенджерата и се запържва за минута. След това се посолява, слага се дафиновият лист и се наливат 2 л кипнала вода. Вари се 15-20 минути и когато картофът омекне, се подправя с майораната.
3
Гъбена супа със сметана 3
Към сметаната постепенно се налива част от бульона на чорбата и се разбърква. Супата се застройва с получената смес, разбърква се и се кипва. По желание се подправя с черен пипер и магданоз и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2016
хубава супа
1.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2015
с малко повече гъби става хубава супа
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



120 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: