Гъбена супа със сметана

Дата: 09.06.2003
Източник: Бон Апети
Гъбена супа със сметана
 
Необходими продукти:
200 г печурки
50 г краве масло
2 стръка чесън
2 стръка лук
1 голям картоф (около 500 г)
1 дафинов лист
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. майорана
100 г заквасена сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбена супа със сметанаЛукът и чесънът се нарязват на кръгчета, гъбите – на едри парчета. Запържват се на силен огън в тенджера със сгорещеното масло.
2
Гъбена супа със сметана 2Картофът се настъргва на едро ренде, прибавя се в тенджерата и се запържва за минута. След това се посолява, слага се дафиновият лист и се наливат 2 л кипнала вода. Вари се 15-20 минути и когато картофът омекне, се подправя с майораната.
3
Гъбена супа със сметана 3Към сметаната постепенно се налива част от бульона на чорбата и се разбърква. Супата се застройва с получената смес, разбърква се и се кипва. По желание се подправя с черен пипер и магданоз и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2016
хубава супа
1.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2015
с малко повече гъби става хубава супа
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


196 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта