Виенска картофена супа с гъби

Дата: 02.06.2003
Източник: Бон Апети
Виенска картофена супа с гъби
 
Необходими продукти:
100 г заквасена сметана (кисело мляко)
1 щипка майорана
3 зърна кардамон
2 кубчета пилешки бульон
1 глава лук
1 морков
4 картофа
50 г краве масло
100-200 г печурки
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Виенска картофена супа с гъбиКартофите, лукът и морковът се нарязват на едри кубчета. Поставят се в тенджера, заливат се с вода, подправят се със сол и зърна кардамон и се варят до готовност.
2
Виенска картофена супа с гъби 2Гъбите се нарязват на филийки и се запържват в маслото на силен огън до зачервяване. След това се разреждат с част от бульона на супата.
3
Виенска картофена супа с гъби 3Когато зеленчуците омекнат, зърната кардамон се изваждат и зеленчуците се пасират. В тенджерата се прибавят кубчетата бульон и супата се кипва още веднъж.
4
Виенска картофена супа с гъби 4В супата се прибавят запържените гъби, слага се заквасената сметана и се разбърква. Накрая се подправя с майорана и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


276 ДУШИ ОНЛАЙН
Мария се регистрира в сайта.
Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта