Грузинска яхния с телешко и гъби

Различна, богата, засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 03.11.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешко месо (шол)
500 г печурки
200 г орехи
100 мл бял винен оцет
100 мл олио
6 скилидки чесън
2 глави лук
2 дафинови листа
1 с. л. лют червен пипер
1 ч. л. смлян кориандър
1 ч. л. сминдух
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Грузинска яхния с телешко и гъби
Месото се реже на кубчета, слага се в съд, добавят се дафиновите листа и оцетът. Готви се на тих огън под капак, докато течността се изпари.
2
Грузинска яхния с телешко и гъби 2
Наливат се 200 мл вода, пак се похлупва и се оставя на котлона, докато и водата се изпари. След това се налива олиото и месото се запържва.
3
Грузинска яхния с телешко и гъби 3
Прибавя се накълцаният лук, когато и той се запържи, се слагат почистените и нарязани наедро гъби. Готви се 25 минути, като се разбърква.
4
Грузинска яхния с телешко и гъби 4
Подправя се с кориандър, лют червен пипер, сминдух, сол и смлените чесън и орехи.
5
Грузинска яхния с телешко и гъби 5
Разбърква се, наливат се 100–200 мл вода и се оставя за още 1–2 минути на котлона.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: