Какаови бисквити, като кулинарен подарък

Всяко дете ще се включи в приготвянето им
Източник: Бон Апети
Дата: 09.12.2011
Какаови бисквити, като кулинарен подарък
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. брашно
140 г захар
2 жълтъка
140 г краве масло
1 ч. л. бакпулвер
30 г какао

за глазурата:
2 белтъка
350 г пудра захар
2 с. л. лимонов сок
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Какаови бисквити, като кулинарен подарък

Маслото се разбива със захарта, до получаването на пухкава смес. Добавят се жълтъците, пресятото брашно, бакпулвера и какаото.


2
Какаови бисквити, като кулинарен подарък 2

Замесва се гладко тесто. Прибира се в хладилник поне за 30 минути.


3
Какаови бисквити, като кулинарен подарък 3

След това половината се разточва върху хартия за печене и се изрязват форми с ринг. Пекат се в загрята на 190 градуса фурна за 10 минути.


4
Какаови бисквити, като кулинарен подарък 4

Белтъците се разбиват с лимоновия сок, прибавят се ванилията и пресятата пудра захар, като се разбива на най-ниска степен с миксер (гъстотата може да регулира със захар или вода). По желание глазурата може да се оцвети в различни цветове. Сладките се украсяват след като изстинат.

 


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2015
Много лесни и вкусни :)
7.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2014
Страхотни бисквитки,подходящи за коледните празници!Аз направих с тях \"сладък коледен календар\" и бяха доста тайни,останах доволна:)
6.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2013
Доста вкусни се получиха, но мисля следващия път да сложа целите яйца и да не ги украсявам с белтъка отгоре.
5.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2013
Мноого вкусни!
4.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2013
Стават най-сполучливи така, както сме написали в рецептата - разбиват се заедно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: