Крем супа от маруля

Белгийска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 26.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 маруля
2-3 стръка пресен лук
30 г масло
2 с. л. брашно
2 кубчета пилешки бульон
4 стръка копър
бял пипер на вкус
1 щипка индийско орехче
2 жълтъка
100-150 мл готварска сметана


Начин на приготвяне:
1
Крем супа от маруля
Марулята се нарязва на ивици, лукът – наситно.
2
Крем супа от маруля 2
Маслото се загрява и в него за 3-4 минути се задушават нарязаните зеленчуци. След това част от марулята се изважда и се запазва за декорация.
3
Крем супа от маруля 3
Останалата маруля и лукът се поръсват с брашното, разбъркват се и се запържват кратко.
4
Крем супа от маруля 4
В тенджерата се налива 1 л гореща вода, като се бърка.
5
Крем супа от маруля 5
Стриват се кубчетата пилешки бульон и супата се вари 15-20 минути.
6
Крем супа от маруля 6
Жълтъците се разбиват с готварската сметана.
7
Крем супа от маруля 7
В застройката се наливат 2-3 черпака от сварената супа.
8
Крем супа от маруля 8
Останалата част от супата се подправя с пресен копър, бял пипер и индийско орехче и се пюрира.
9
Крем супа от маруля 9
Пюрираната супа се връща в тенджерата заедно със застройката и се загрява.
10
Крем супа от маруля 10
При сервиране всяка порция се декорира със задушени ивици маруля.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: