Кюфтенца с боб и зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 03.01.2002
Кюфтенца с боб и зеле
 
Необходими продукти:
400 г кайма
1 с. л. доматено пюре
4 с. л. олио
1/2 зелка
1 глава лук
300 г сварен фасул
1 ч. л. чубрица
1 с. л. магданоз
1 малка глава лук
1 яйце
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Кюфтенца с боб и зеле
Каймата, яйцето и настърганият лук се поставят в купа. Подправя се с магданоз, чубрица и сол и се омесва. Когато сместа стане лепкава, се оформят кюфтенцата.
2
Кюфтенца с боб и зеле 2
Зелката се почиства от кочана и се нарязва на парчета. Слага се в дълбока тенджера, осолява се и се претрива. Добавя се нарязан лук и се налива вода.
3
Кюфтенца с боб и зеле 3
Подправя се с щипка сол, червен пипер, олио и се задушава. Когато зелето омекне, се прибавят доматеното пюре и фасулът. Слагат се кюфтенцата. Не се разбърква. Задушава се под капак 10-15 минути и когато кюфтенцата се сварят, се разбърква. Поръсва се с нарязан магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: