Ладу

Дата: 21.12.2016
Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Готвач
Ладу
 
Необходими продукти:
200 г брашно от нахут
100 г пречистено масло
50 г й кашу (сурово)
1/3 ч. ч. пудра захар
3 шушулки кардамон
 

Начин на приготвяне:
1
Брашното се запържва в маслото за няколко минути, при непрекъснато разбъркване. Леко покафенява и изпуска много приятен аромат.

2
Семенцата от шушулките кардамон се изваждат, смилат се и се прибавят към брашното, заедно със смлените ядки. Разбърква се за няколко секунди и се дърпа от огъня. Оставя се да се охлади.

3
Сипва се пудрата захар и се разбърква. Оставя се да изстине напълно.

4
С ръце се оформят топчета, като сместа се притиска хубаво между пръстите, защото е леко трошлива.


Съвет:
Работи се с тънки ръкавици, за да може маслото да се отпусне по-лесно от топлината на пръстите и бонбоните да се оформят добре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Plamena Nikolova коментира рецептата Фритата „Капрезе“
SylwiaFrancesco Atanasowa Casertano се регистрира в сайта.
Емилиян Тошев се регистрира в сайта.
Росица Страхилова се регистрира в сайта.
assiad се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Пълнен заек
Тина коментира рецептата Фритата „Капрезе“
Николета Михайлова Михайлова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта