Леща с карначета

Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2004
Леща с карначета
 
Необходими продукти:
600-700 г карначета
300 г леща
3 домата
2 глави кромид лук
1 морков
2 скилидки чесън
50 г глава целина
дръжките на 10 клонки магданоз
1 клонка пресен розмарин (1 ч. л. сушен)
1 клонка целина
4-5 с. л. олио
1 с. л. винен оцет


Начин на приготвяне:
1
Леща с карначета
Лещата се поставя в дълбока тенджера с 1 л вода. Добавят се скилидките чесън (наситнени) и морковът (на малки кубчета). Клонките магданоз, розмарин и целина се завързват с конец и се поставят в тенджерата. (Конецът виси отстрани, за да се улесни изваждането на снопчето, когато лещата се свари.) Добавя се целината (на кубчета). Лещата ври около 20 минути (докато омекне), след това се посолява.
2
Леща с карначета 2
Лукът се нарязва на еднакви шайби и се запържва в предварително загрятото олио за 10 минути на умерен огън (до златисто). Доматите се почистват и обелват. Нарязват се на кубчета и се добавят при лука. Температурата на котлона се увеличава, зеленчуците се задушават 3-4 минути, след което се добавят към сварената леща. Налива се оцетът.
3
Леща с карначета 3
Карначетатат се навиват на спирали и се нанизват на дървени шишчета. Лещата се излива в голяма тава, отгоре се нареждат шишчетата. Пече се в предварително загрята до температура 180 градуса фурна 30-40 минути (докато се зачерви).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: