Мариновано цвекло с "Mоцарела" и рукула

Дата: 11.02.2005
Източник: Бон Апети
Мариновано цвекло с
 
Необходими продукти:
1 глава цвекло (500 г)
1 връзка рукула
200 г сирене "Моцарела"
50 г орехови ядки
8 с. л. зехтин
50 мл балсамов оцет
сокът от 1/2 лимон
кората от 1/2 лимон
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Мариновано цвекло с Сиренето "Моцарела" се разрязва на филийки и с метален пръстен се оформят кръгчета. Ореховите ядки се наситняват.
2
Мариновано цвекло с Цвеклото се сварява, обелва се и с кръгла лъжичка се оформят топченца. Заливат се със зехтин, 1 с. л. от балсамовия оцет, лимоновия сок. Добавят се кората на лимона, черен пипер и сол.
3
Мариновано цвекло с Цвеклото се изважда. В същата марината се овалват листата рукула. Останалият балсамов оцет се слага в тенджера, загрява се, за да се изпари половината.
4
Мариновано цвекло с Сервира се, като в чиния се подреждат три-четири топченца цвекло, отгоре се слага кръг сирене "Моцарела", след това отново цвекло и "Моцарела". Отгоре се поставя от маринованата рукула и се поръсва с наситнени орехови ядки. Отстрани се капва сгъстен балсамов оцет.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


217 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта