Мезе от качамак с орехи и печени пиперки

Източник: Бон Апети
Дата: 19.11.2004
Мезе от качамак с орехи и печени пиперки
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. царевично брашно (или инстантен качамак)
2-3 с. л. олио
50 г масло
1 стрък копър
4 скилдики чесън
1 шепа орехови ядки
2 печени чушки
1 пилешки бульон
50 г масло
1 ч. ч. прясно мляко
червен пипер за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Мезе от качамак с орехи и печени пиперки
В тенджера се загряват 1 ч. ч. мляко и 2 ч. ч. вода (общо 750 мл течност). Поставя се бульонът и когато течността се загрее добре (без да завира), постепенно се прибавя брашното. Бърка се непрекъснато, докато се разбие добре (не трябва да остават бучки). Сместа се разпределя равномерно в намаслена тавичка. Оставя се да изстине.
2
Мезе от качамак с орехи и печени пиперки 2
В сух тиган се изпичат необелени скилидките чесън. В него могат да се изпекат и ореховите ядки, след което се смилат (счукват). В купа се смесват наситнените чушки, обеленият и накълцан чесън, смлените орехови ядки, нарязаният наситно копър, малко оцет, олиото и солта. Разбърква се добре.
3
Мезе от качамак с орехи и печени пиперки 3
Блатът от качамака се обръща и се нарязва на малки правоъгълници (може направо в тавата). Поръсва се с червен пипер, отгоре се поставят парченца масло. Пече се до зачервяване в силно загрята фурна (около 220 градуса).
4
Мезе от качамак с орехи и печени пиперки 4
Изчаква се кубчетата да изстинат и върху всяко се поставя от разядката. Поднасят се украсени с клонки копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: