Мус от пилешки дробчета

Източник: Бон Апети
Дата: 15.07.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки дробчета
80 г масло
1 ябълка
1/2 глава лук
100-150 мл течна сметана
30 мл "Калвадос" (ябълкова ракия)
4 стръка магданоз
2 стръка риган (3-4 щипки сушен)
2 стръка мащерка (3-4 щипки сушена)
1 стрък розмарин (3-4 щипки сушен)
черен пипер и сол на вкус
няколко капки олио от трюфели
препечени филийки за канапе


Начин на приготвяне:
1
Мус от пилешки дробчета
Дробчетата се запържват в 50 г предварително загрято масло, подправят се с черен пипер и сол. Когато са готови, се изваждат с решетъчна лъжица.
2
Мус от пилешки дробчета 2
След това в същия тиган се запържват нарязаните надребно лук и ябълка. Щом лукът се зачерви, се налива ябълковата ракия. Подправя се с наситнени магданоз, риган, розмарин и мащерка.
3
Мус от пилешки дробчета 3
Сместа се пюрира заедно с дробчетата. Овкусява се с черен пипер и сол и се претрива през цедка.
4
Мус от пилешки дробчета 4
Сметаната се разбива на сняг и се добавя към пюрираните дробчета заедно с останалото масло, олиото от трюфели и черния пипер. Разбърква се.
5
Мус от пилешки дробчета 5
Мусът се сервира върху канапе от препечени филийки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: