Мусака от леща, зрял фасул и заливка от картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 20.12.2004
Мусака от леща, зрял фасул и заливка от картофи
 
Необходими продукти:
300 г леща
300 г фасул
250 г стерилизирани домати
1 зелена чушка
1 морков
1/2 глава лук (50-60 г)
5-6 с. л. олио
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. кимион
1/2 кг картофи
2 яйца
150 г извара
1 ч. ч. прясно мляко
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мусака от леща, зрял фасул и заливка от картофи
Нарязаните на малки кубчета картофи се сваряват и намачкват. Яйцата, прясното мляко и изварата се разбиват, поръсват се с черен пипер и сол. Смесват се с намачканите картофи. Разбърква се добре.
2
Мусака от леща, зрял фасул и заливка от картофи 2
Нарязаните наситно лук, чушка и морков се запържват в предварително загрятото олио. След 1 минута се поръсва червеният пипер, наливат се 4-5 с. л. гореща вода. Добавят се нарязаните надребно домати заедно със соса им. Изчаква се водата да се изпари. Посолява се, ароматизира се с кимиона и чубрицата и се задушава 5 минути.
3
Мусака от леща, зрял фасул и заливка от картофи 3
Сварените леща и фасул се изсипват в голяма тава. Разбъркват се със запържените зеленчуци. Отгоре се излива заливката. Пече се в предварително загрята до температура 180 градуса фурна, докато заливката се зачерви.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: