Ориз по градинарски

Дата: 24.06.2004
Източник: Бон Апети
Ориз по градинарски
 
Необходими продукти:
1 глава лук
4–5 стръка копър
2 домата
200 г грах
200 г царевица
2 моркова
2 тиквички
400 г ориз
7–8 с. л. олио
лимонов сок на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ориз по градинарскиЛукът се нарязва надребно и се запържва за 1 минута в предварително загрято олио. Добавя се оризът и се пържи 2–3 минути на ниска степен на котлона, като периодично се бърка.
2
Ориз по градинарски 2Тиквичките се нарязват на малки кубчета и се прибавят към запържения ориз. Тенджерата се захлупва и зеленчуците се задушават 5–6 минути.
3
Ориз по градинарски 3Морковите се нарязват на тънки полумесеци, прибавят се заедно с царевицата и граха към задушените зеленчуци и се посоляват.
4
Ориз по градинарски 4Семето на доматите се отделя, скълцва се и се изсипва в тенджерата с ориза и зеленчуците, ястието се задушава под капак.
5
Ориз по градинарски 5След 2–3 минути се налива 1,2 л гореща вода, ястието се оставя да кипне, след което се изсипва в дълбока тава. Разбърква се и се пече 20–30 минути във фурна при температура 160 градуса.
6
Ориз по градинарски 6Месестата част на доматите се нарязва на дребни кубчета и когато оризът е готов, се поръсва с тях и с накълцания копър. Полива се с олио и се напръсква с лимонов сок.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта