Ориз по градинарски

Източник: Бон Апети
Дата: 24.06.2004
Ориз по градинарски
 
Необходими продукти:
1 глава лук
7–8 с. л. олио
400 г ориз
2 тиквички
2 моркова
200 г царевица
200 г грах
2 домата
4–5 стръка копър
лимонов сок на вкус



Начин на приготвяне:
1
Ориз по градинарски
Лукът се нарязва надребно и се запържва за 1 минута в предварително загрято олио. Добавя се оризът и се пържи 2–3 минути на ниска степен на котлона, като периодично се бърка.
2
Ориз по градинарски 2
Тиквичките се нарязват на малки кубчета и се прибавят към запържения ориз. Тенджерата се захлупва и зеленчуците се задушават 5–6 минути.
3
Ориз по градинарски 3
Морковите се нарязват на тънки полумесеци, прибавят се заедно с царевицата и граха към задушените зеленчуци и се посоляват.
4
Ориз по градинарски 4
Семето на доматите се отделя, скълцва се и се изсипва в тенджерата с ориза и зеленчуците, ястието се задушава под капак.
5
Ориз по градинарски 5
След 2–3 минути се налива 1,2 л гореща вода, ястието се оставя да кипне, след което се изсипва в дълбока тава. Разбърква се и се пече 20–30 минути във фурна при температура 160 градуса.
6
Ориз по градинарски 6
Месестата част на доматите се нарязва на дребни кубчета и когато оризът е готов, се поръсва с тях и с накълцания копър. Полива се с олио и се напръсква с лимонов сок.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: