Пълнена питка

Дата: 09.02.2015
ТИТЛА: Експериментатор
Пълнена питка
 
Необходими продукти:
1 питка (около 1 кг)
700 г свинско месо
150 г гъби
1 морков
1 тиквичка
1 патлажан
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 глави. лук
100-150 мл сметана
150 г кашкавал
сол, черен пипер и магданоз на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнена питка Сваряваме месото, като във водата слагаме малко сол, 1/2 глава лук, няколко зрънца черен пипер и 2-3 зрънца бахар. Нарязваме зеленчуците на ивички и след това ги запържваме, до омекване.
2
Пълнена питка  2След това свареното месо го запържваме до златисто. После изсипваме готовите зеленчуци и прибавяме сметаната и подправките. Оставяме да къкри 5-10 минути.
3
Пълнена питка  3Вземаме питката (в моя случай е хляб) и с нож отрязваме горната част (капака). След това издълбаваме средата за да се получи като висока тава.
4
Пълнена питка  4Изсипваме готовата смес вътре и настъргваме кашкавала. Запичаме до зачервяване на кашкавала.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2015
Моята е с домашно замесено тесто.
1.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2015
Супер е! БРАВО!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта