Пълнени патладжани

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Пълнени патладжани
 
Необходими продукти:
500 г кайма
150 г кашкавал
2 големи патладжана
2 домата
7-8 листа босилек
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. кимион
магданоз за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени патладжаниПатладжаните се разрязват на две по дължина и се издълбават, така че да придобият формата на лодка. Посоляват се добре и се запържват в нагорещено олио.
2
Пълнени патладжани 2Листата босилек се накъсват и се слагат в каймата заедно с кимиона, червения пипер и солта. Омесва се добре.
3
Пълнени патладжани 3Изпържените патладжани се подреждат в тава и се пълнят с овкусената кайма. Пекат се около 30 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.
4
Пълнени патладжани 4Доматите се обелват от люспите и се настъргват. След 30 минути патладжаните се изваждат от фурната и се поливат с доматения сок. Запичат се още 10 минути.
5
Пълнени патладжани 5Когато е готово, ястието се изважда, поръсва се с настърган кашкавал и листенца магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Преслава Балчева се регистрира в сайта.
Даниел Попов се регистрира в сайта.
Anelia Cenkova се регистрира в сайта.
ilovacat коментира рецептата Печено пиле с картофи и бира
ilovacat се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Чийзкейк брауни
Петър Райков се регистрира в сайта.
Kricia се регистрира в сайта.
Антония коментира рецептата Зеленчукова супа 322
Таня Стоянова се регистрира в сайта.
Сашка Димова се регистрира в сайта.
Natalia Miteva се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Табуле
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта