Панеле (Пържени нахутени пръчици)

Може да ги опитате по улиците на Палермо
Източник: Бон Апети
Дата: 13.09.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г брашно от нахут
50 г сирене „Пекорино“
30 мл зехтин
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене на маслена баня



Начин на приготвяне:
1
Панеле (Пържени нахутени пръчици)
Магданозът се наситнява, а сиренето се настъргва.
2
Панеле (Пържени нахутени пръчици) 2
В тенджера се наливат около 400 мл вода. Кипва се, подправя със сол и черен пипер и се налива зехтинът. Изсипва се брашното от нахут и се бърка, докато се сгъсти и започне да се отлепва от стените на съда. Тогава се отстранява от колона.
3
Панеле (Пържени нахутени пръчици) 3
В лепкавото тесто се разбъркват магданозът и настърганото пекорино.
4
Панеле (Пържени нахутени пръчици) 4
Сместа се прехвърля в плитка тава, намазана със зехтин и се оставя да изстине, покрита с фолио за свежо съхранение, за да не хване кора.
5
Панеле (Пържени нахутени пръчици) 5
След като изстине, се нарязва на пръчици, които се пържат на маслена баня до златисто.
6
Панеле (Пържени нахутени пръчици) 6
Отцеждат се върху кухненска хартия и се сервират, поръсени с черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: