Панеле (Пържени нахутени пръчици)

Дата: 13.09.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г брашно от нахут
50 г сирене „Пекорино“
30 мл зехтин
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене на маслена баня
 

Начин на приготвяне:
1
Панеле (Пържени нахутени пръчици)Магданозът се наситнява, а сиренето се настъргва.
2
Панеле (Пържени нахутени пръчици) 2В тенджера се наливат около 400 мл вода. Кипва се, подправя със сол и черен пипер и се налива зехтинът. Изсипва се брашното от нахут и се бърка, докато се сгъсти и започне да се отлепва от стените на съда. Тогава се отстранява от колона.
3
Панеле (Пържени нахутени пръчици) 3В лепкавото тесто се разбъркват магданозът и настърганото пекорино.
4
Панеле (Пържени нахутени пръчици) 4Сместа се прехвърля в плитка тава, намазана със зехтин и се оставя да изстине, покрита с фолио за свежо съхранение, за да не хване кора.
5
Панеле (Пържени нахутени пръчици) 5След като изстине, се нарязва на пръчици, които се пържат на маслена баня до златисто.
6
Панеле (Пържени нахутени пръчици) 6Отцеждат се върху кухненска хартия и се сервират, поръсени с черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
Божидара се регистрира в сайта.
Ganka Georgieva се регистрира в сайта.
Stoyan Georgiev се регистрира в сайта.
Бори коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Светла се регистрира в сайта.
Калин Тодоров коментира рецептата Лазаня с гъби
Калин Тодоров коментира рецептата Ризото “Миланезе”
Mariyana Petrova коментира рецептата Питки "Здраве"
Elena Machkovska се регистрира в сайта.
Антония коментира рецептата Бухти с карамелен сос
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта