Панирани тиквички на фурна

Хрупкави и вкусни
Източник: Денислава
ТИТЛА: Чирак
Дата: 01.06.2015
Панирани тиквички на фурна
Панирани тиквички на фурна
 
Необходими продукти:
4 тиквички
2 яйца
2/3 ч. ч. брашно
2 ч. ч. галета
1 ч. ч. царевично брашно
сол
черен пипер
чесън на прах


Начин на приготвяне:
1
Отстранете дръжките на тиквичките и ги разрежете надве, по дължина, а след това нарежете всяка половинка - на лентички.
2
В купа разбийте 3 яйца с 2 с. л. вода.
3
В чиния сипете брашното, а в друга чиния - смесете галетата, царевичното брашно, малко черен пипер и чесън на прах.
4
Потапяте тиквичките първо в брашното, след това в разбитите яйца и накрая - в сместа с галетата и ги редите в тава, застлана с хартия за печене.
5
Поливате тиквичките с олио и ги печете до златисто в загрята на 200 градуса фурна.



Съвет:
Аз ги сервирам със сос от майонеза, кисело мляко, копър и чесън на прах.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2018
Необходими продукти: 2 яйца и след това точка 2 пише разбийте 3 яйца-пълен абсурд и за количество на всички видове брашно и галета.........
2.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2017
Много държа на точността. Когато една тиквичка се разрязва по дължина на две части, като продължение всяка половинка се реже на полумесеци, така ли е? Или се режат на гредички, където се посочва с каква дебелина и дължина трябва да бъдат? Лентичка означава нещо твърде тънко и дълго. Последно, как точно трябва да се нарежат половинките тиквички?)))
1.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2017
За 4 тиквички царевичното брашно и галетата са много голямо количество. Трябва да се намалят на половина.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: