Гратен от картофи и тиквички
Лора и Стоян
2 с. л. зехтин 1/2 глава лук 400 мл прясно мляко 125 г инстантен качамак 3 яйца 150 г спанак 70 г сирене „Пармезан“ 1 щипка индийско орехче сол и черен пипер на вкус | за гарниране: 300 г чери домати 4–5 листа леворда 2 с. л. зехтин „Екстра върджин“ 1/2 с. л. тъмен балсамов оцет 1 стрък мащерка сол и черен пипер на вкус |
6. |
Изпрати
лично съобщение |
25.03.2017 Деляна, този качамак прилича на суфле и подобно на него, след изпичане спада, но пухкавата консистенция си остава. Няма как да му се „помогне“. По време на печене белтъците се надуват и след като ги извадим от фурната спадат. Това е нормален процес.
|
5. |
Изпрати
лично съобщение |
23.03.2017 Това е една от любимите рецепти на нашето семейство, но всеки път когато го правя, след изпичането ми спада. Има ли някаква хитрина, която мога да приложа, за да се запази обема и след изпичане?
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
06.11.2015 Много вкусно, бързо и лесно. :)
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
12.06.2015 Деница, принципно може да използваш царевично брашно, както са го правили навремето нашите баби, но трябва да се подготвиш за наистина здраво и продължително бъркане, почти до изнемогване. Затова и не случайно във всеки магазин днес може да се намери инстантен качамак (смес за качамак), готов за 3-5 минути.
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
27.05.2015 страхотно вкусно, нямах индийско орехче, следващия път - с него!
|
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...