Патешки гърди с плънка от кестени

Дата: 22.06.2010
Източник: Бон Апети
Патешки гърди с плънка от кестени
 
Необходими продукти:
1 кг патешки гърди
мазнина за тавичката
сол и черен пипер на вкус
50 мл зехтин
3–4 стръка магданоз
3–4 стръка пресен риган
50 г сушени кайсии
150 г кестени
1 жълта чушка
1 червена чушка
1 глава лук
риган за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Кестените се сваряват и се обелват. Патешкото филе се реже по средата и се разтваря така, че да се получи джоб.
2
Лукът се реже на кубчета, чушките – на ленти или кубчета, кайсиите – на четвъртинки. Всичко се смесва със зехтина, наситнените риган и магданоз, сол и черен пипер.
3
Патешкото филе се пълни с плънката и се поставя в намазнена тавичка. Сипва се виното, доливат се около 200 мл вода и се покрива с алуминиево фолио.
4
Ястието се пече около 20 минути на 200 градуса, като се проверява дали е останала течност и ако е нужно, се долива.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
Silvi Taseva се регистрира в сайта.
KREMCHO публикува рецептата Рошави вегански сладки
Драга Мишева публикува рецептата Питка „Слънце“
Нели Палийска се регистрира в сайта.
Iva Atanasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта