Кекс с круши и марсала
Лора и Стоян
1,2 кг тиква (кестенка) 200 г подсладено кондензирано мляко 6 листа точени кори (не фини) 60 г краве масло 60 г захар 3 яйца 1 с. л. царевично нишесте 1 ч. л. сух джинджифил 1 ч. л. канела 1 щипка индийско орехче |
7. |
Изпрати
лично съобщение |
13.11.2017 Направих го с тесто за тарт вместо корите и стана страхотно!
| ![]() |
6. |
Изпрати
лично съобщение |
03.12.2015 Като загряваме предварително формата с подвижно дъно, в която приготвяме пая, се застраховаме, че корите отдолу ще се изпекат добре, иначе има опасност да станат глетави.
|
5. |
Изпрати
лично съобщение |
01.12.2015 Каква е идеята от това \"Фурната, заедно с тавата, се загрява\" ???
После пък се изрязват корите с шаблон същата тава ? Въобще не става ясно в кой момент се използва загрятата тавичка? Иначе е лесна и щом е с тиква - вкусна рецепта. По тази рецепта могат да се приготвят пайове с кори за баница и с други печени и пюрирани меки плодове. Надявам се все пак да отговорите за нагряването на тавичката!
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
08.11.2015 Остава да опитаме
| ![]() |
3. |
Изпрати
лично съобщение |
06.11.2015 Получи се страхотно !
| ![]() |
“… Три дни яли, пили и се веселили. КРАЙ”. Краят, Дами и Господа, е само...
Голяма чаровница е зимата. И толкова разнолика. Може да е бяла или изцапана с кал...
През годините страстта към сладкишите не е подминала нито велики личности, нито пък световноизвестни филмови...
Наред с характерното очарование, което му е присъщо, всеки сезон носи и своите кулинарни предпочитания....
Вярата, грижата и доверието са в основата на ежедневния стремеж да бъдат създавани колбаси и...