Персийски питки

Дата: 15.08.2003
Източник: Бон Апети
Персийски питки
 
Необходими продукти:
1/2 кг брашно
1 пакетче суха мая
1 с. л. сусам
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Персийски питкиВ голяма купа се слага маята и се размесва със солта. Налива се 180–200 мл хладка вода и в нея се разтваря маята. Брашното се прибавя на порции, като всеки път се меси до пълното усвояване на брашното от водата. Омесеното тесто се покрива с кърпа и се оставя да втаса за 30–40 минути.
2
Персийски питки 2След това тестото се омесва повторно и от него се откъсват топчета. На ръка се разточват малки кръгли питки с дебелина по-малко от 0,5 см.
3
Персийски питки 3Поставят се в суха тава, поръсват се с няколко капки зехтин и със сусамово семе и се пекат в максимално загрята фурна 5 минути. Изпечените питки се покриват с кърпа, за да омекнат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта