Пилешки крилца със сусам и хрупкави аспержи

Дата: 03.12.2009
Източник: Бон Апети
Пилешки крилца със сусам и хрупкави аспержи
 
Необходими продукти:
8 пилешки крилца
1 лимон
1 с. л. горчица
1 глава лук
сол на вкус
4 с. л. зехтин
100 г галета
500 г аспержи
сол и бял пипер на вкус
олио за пържене
4 с. л. сусам
150 г галета
3 яйца
листа къдрава маруля
 

Начин на приготвяне:
1
Галетата се смесва със солта, пипера и сусама. Крилцата се овалват първо в тази смес, след това в разбитите яйца и отново в сухата смес. Пържат се в сгорещено олио 7–10 минути до златисто и се поставят върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

2
Аспержите се белят от основата до върха и се бланшират в подсолена вряща вода за 2–3 минути. След това се овалват в галетата и се запържват 3–4 минути в сгорещения зехтин.

3
Сосът се приготвя, като в купичка се смесват нарязаният наситно лук, горчицата и сокът от лимона.

4
Крилцата се поднасят върху листа от маруля, до тях се подреждат аспержите и се заливат със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2017
Здравейте! Рецептата е супер, не очаквах че ще ми се получи даже! Соса го направих два пъти, първия път го пасирах,а втория го направих като по рецептата. И двата пъти се получи супер! Ако някой реши да го пасира като мен, нека пасира половин глава лук, не цяла защото много се усеща иначе!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Малинка коментира рецептата Банофи пай
Даниел Банчев коментира рецептата Банофи пай
Райна Гагова коментира рецептата Яйчено къри с леща
Райна Гагова се регистрира в сайта.
Емил Иванов се регистрира в сайта.
Zornica Atanasova коментира рецептата Рибена яхния
Кристин Манолова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта