Телешко бонфиле с карамелизирана тиква и сос „Кафе дьо Пари“

Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2009
 Телешко бонфиле с карамелизирана тиква и сос „Кафе дьо Пари“
 
Необходими продукти:
600 г телешко бонфиле
1 с. л. естрагон
1 ч. л. сол
кафе на зърна
400 г тиква
150 г захар
50 г краве масло
1 в. ч. червено вино
1 кубче телешки бульон
1 с. л. доматено пюре
1 ч. ч. кафе еспресо
150 г краве масло
2 щипки естрагон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бонфилето се овалва в солта и естрагона и се запича на тиган от всички страни до желаната степен на изпичане.
2
Сосът се приготвя, като в тенджерка се сипват 1 к. ч. вода и виното, добавят се телешкият бульон, естрагонът, сол и черен пипер и се задушава, докато се сгъсти. Слагат се доматеното пюре и кафето, оставя се да поври 5–6 минути и след като се прибави и маслото, се пасира.
3
Тиквата се обелва, нарязва се на кубчета и се сварява до омекване. В тиган се разтопяват захарта и маслото, докато се получи карамел. Добавят се тиквените кубчета и се карамелизират за 1–2 минути.
4
Изпеченото бонфиле се реже на шайби, поставя се върху канапето от тиквени кубчета, полива се със соса и се поръсва със зърна кафе.
 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: