Шишчета с ананас и скариди
Лора и Стоян
4 пилешки пържоли от бут (без кожа) 1 скилидка чесън 1 ч. л. кимион на зърна 1/2 ч. л. сол 1/4 ч. л. черен пипер на зърна 1/4 ананас 2 кочана царевица 1/2 червена чушка 2 стръка пресен босилек 1/2 глава червен лук 2 с. л. зехтин (+ за намазване) 1 с. л. червен винен оцет 1 щипка захар сол на вкус |
1 | ![]() | Чесънът се обелва и се стрива на паста в хаванче с малко сол, кимиона и черния пипер. |
2 | ![]() | Месото се намазва със зехтин и се овкусява със стритите подправки.
|
3 | ![]() | След това се изпича на скара. |
4 | ![]() | Ананасът се нарязва на големи парчета. |
5 | ![]() | Лукът се реже на шайби, а царевицата се обелва. Намазват се със зехтин и се изпичат на скара. |
6 | ![]() | След това лукът и ананасът се накълцват и се смесват в купа със зърната от царевицата, наситнения босилек и нарязаната на ситни кубчета чушка. Овкусява се с оцета, зехтина, солта и захарта. |
7 | ![]() | Месото се сервира със зеленчуковата смес. |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
19.04.2017 Стана много вкусно. Благодаря!
|
Този Великден ще бъде по-вкусен, ароматен и здравословен, защото Лора и Стоян ще ни разкрият...
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...