Постни зелеви сарми

Дата: 22.02.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кисела зелка
150 г бисерен ориз
100 г червена леща
400 мл зеленчуков бульон
2 консерви червен боб (400 г)
2 скилидки чесън
1 зелена чушка
2 консерви нахут (400 г)
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
2 стръка мащерка
2 с. л. олио
1 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
за соса:
2 консерви домати на кубчета (по 400 г)
1 скилидка чесън
1 червена чушка
1 глава лук
100 мл олио
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Постни зелеви сармиЛукът, чушката и чесънът за плънката се наситняват и се запържват в олиото.
2
Постни зелеви сарми 2Добавя се оризът и щом се запържи, се налива бульонът. Готви се, докато оризът абсорбира течността.
3
Постни зелеви сарми 3Лещата се вари във вода, докато се разкашка. Отцежда се.
4
Постни зелеви сарми 4В купа се разбъркват отцедените нахут и боб, оризът и лещата. Добавят се листата мащерка, ригана, наситненият магданоз и се овкусява със сол и черен пипер.
5
Постни зелеви сарми 5В листата от зелето се слага от плънката и се завиват сарми. Подреждат се в тава.
6
Постни зелеви сарми 6Лукът, чесънът и чушката за соса се наситняват и се запържват в олиото.
7
Постни зелеви сарми 7Наливат се доматите и се овкусява със сол и черен пипер. Дърпа се от котлона.
8
Постни зелеви сарми 8С получения сос се заливат сармите.
9
Постни зелеви сарми 9Покриват се с алуминиево фолио и се пекат 50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
10
Постни зелеви сарми 10Фолиото се отстранява и се запичат за още около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Irena Ashminova се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Шоколадови профитероли
Simona Petrova коментира рецептата Фритата с праз на фурна
Desislava Ivanova се регистрира в сайта.
Росалина Иванова се регистрира в сайта.
Милена коментира рецептата Шарлота с тиквички
Елеонора коментира рецептата Ягодов трайфъл
bouillabaisse се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта