Картофен шмарн

Дата: 21.02.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г стари картофи
80 г краве масло
200 мл животинска сметана
4 яйца (размер L)
1 връзка пресен лук
1 с. л. царевично нишесте
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофен шмарнКартофите се сваряват и още топли се обелват и се намачкват.
2
Картофен шмарн 2Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол.
3
Картофен шмарн 3Сметаната се кипва, подправя се със сол, черен пипер и настъргано индийско орехче и се налива към картофите.
4
Картофен шмарн 4Прибавят се жълтъците и нишестето, разбърква се добре.
5
Картофен шмарн 5Постепенно се добавят и разбитите белтъци, като се бърка внимателно.
6
Картофен шмарн 6Маслото се разтопява. С част от него се намазва тавата, изсипва се картофената смес.
7
Картофен шмарн 7Залива се с останалото масло и се поръсва с наситнен пресен лук.
8
Картофен шмарн 8Пече се 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
9
Картофен шмарн 9Нарязва се на парчета и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2019
Много интересно и приятно ястие.
5.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2018
Много приятна гарнитура. Доста прилича на суфле.
4.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2018
Получи се много приятно на вкус.
3.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2018
Лесно, бързо и въздушно. Направих го със стар лук и пак се получи хубаво. Всички много го харесаха.
2.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2018
Стана супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
Марина Витанова коментира рецептата Пай с круши
Марина Витанова коментира рецептата Пай с круши
Марчела Минчева се регистрира в сайта.
Victoriq Tashikova се регистрира в сайта.
Емилия коментира рецептата Бананов хляб с орехи
Диана Петкова се регистрира в сайта.
Анастасия се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта