Картофен шмарн

Запечено картофено пюре с яйца и сметана
Източник: Бон Апети
Дата: 02.08.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г стари картофи
80 г краве масло
200 мл животинска сметана
4 яйца (размер L)
1 връзка пресен лук
1 с. л. царевично нишесте
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофен шмарн
Картофите се сваряват и още топли се обелват и се намачкват.
2
Картофен шмарн 2
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол.
3
Картофен шмарн 3
Сметаната се кипва, подправя се със сол, черен пипер и настъргано индийско орехче и се налива към картофите.
4
Картофен шмарн 4
Прибавят се жълтъците и нишестето, разбърква се добре.
5
Картофен шмарн 5
Постепенно се добавят и разбитите белтъци, като се бърка внимателно.
6
Картофен шмарн 6
Маслото се разтопява. С част от него се намазва тавата, изсипва се картофената смес.
7
Картофен шмарн 7
Залива се с останалото масло и се поръсва с наситнен пресен лук.
8
Картофен шмарн 8
Пече се 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
9
Картофен шмарн 9
Нарязва се на парчета и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

23.04.2020
Чудесна гарнитура за тържествена трапеза, но като основно също е интересно.
7.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2020
Много хубаво! Става и за основно и за гарнитура
6.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2019
Много интересно и приятно ястие.
5.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2018
Много приятна гарнитура. Доста прилича на суфле.
4.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2018
Получи се много приятно на вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Величка Семова коментира рецептата Суфле от дюли
Margarita Ruslanova коментира рецептата Студена лятна супа
Ля се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Пудинг с манго и чиа
milenka коментира рецептата Кюфтета в тесто
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: