Картофен шмарн

Дата: 21.02.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г стари картофи
80 г краве масло
200 мл животинска сметана
4 яйца (размер L)
1 връзка пресен лук
1 с. л. царевично нишесте
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофен шмарнКартофите се сваряват и още топли се обелват и се намачкват.
2
Картофен шмарн 2Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол.
3
Картофен шмарн 3Сметаната се кипва, подправя се със сол, черен пипер и настъргано индийско орехче и се налива към картофите.
4
Картофен шмарн 4Прибавят се жълтъците и нишестето, разбърква се добре.
5
Картофен шмарн 5Постепенно се добавят и разбитите белтъци, като се бърка внимателно.
6
Картофен шмарн 6Маслото се разтопява. С част от него се намазва тавата, изсипва се картофената смес.
7
Картофен шмарн 7Залива се с останалото масло и се поръсва с наситнен пресен лук.
8
Картофен шмарн 8Пече се 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
9
Картофен шмарн 9Нарязва се на парчета и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2018
Получи се много приятно на вкус.
3.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2018
Лесно, бързо и въздушно. Направих го със стар лук и пак се получи хубаво. Всички много го харесаха.
2.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2018
Стана супер!
1.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2018
Вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Индийска супа от леща
Гала се регистрира в сайта.
Найденова коментира рецептата Бананово-меден шейк
Анна коментира рецептата Доматена салата с яйчен сос
Hristina Mirtcheva се регистрира в сайта.
Мария Милчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта