Праскови в бутер тесто

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 16.01.2014
Праскови в бутер тесто
 
Необходими продукти:
за десерта:
1500 г бутер тесто
680 г половинки праскови от компот
1 белтък
1 жълтък

за пълнежа:
100 г бишкоти за "Тирамису"
100 г смлени бадеми
2 броя ванилова захар
120 г конфитюр от праскови
кората на 1 лимон
пудра захар за украса


Начин на приготвяне:
1
Праскови в бутер тесто
Отцедете сока на два буркана компот от праскови (680 гр плодове) и оставете половинките да продължат отцеждането си в гевгир. Натрошете бишкотите и бадемите в блендер. Смесете ги с настърганата лимонова кора, ваниловата захар и конфитюра. Трябва да получите „тестообразна“ консистенция на сместа.
2
Праскови в бутер тесто 2
От сместа оформете топчица, колкото орех и я сложете в половинката праскова, на мястото на костилката във вдлъбнатината.
3
Праскови в бутер тесто 3
Постелете лист тесто и сложете подготвената половинка праскова на обратно. С четчица намажете с белтък около прасковата.
4
Праскови в бутер тесто 4
Похлупете ги с втори лист бутер тесто, а после с купичка притиснете листовете, за да се залепят. С остър нож оформете около купичката и отделете излишното тесто.
5
Праскови в бутер тесто 5
Подредете ги върху хартия за печене и продупчете отвори с вилица. Изрезките от тестото събирам на топка, разточвам я на лист и с остатъка от пълнежа правя топчета.
6
Праскови в бутер тесто 6
Печете ги около 45 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Украсете с пудра захар отгоре.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
Приготвят се лесно и са много вкусни! Страхотна рецепта! :)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2014
Страхотни са , и стават бързои лесно препоръчвам
3.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2014
изглеждат ужасно вкусни,племеника ще ми идва на гости.Той ще ги направи.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2014
Изглеждат великолепно.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2014
Сока от компота можете да си го изпиете - той не участва в рецептата. Пропуснал съч да отбележа, че след като прободете бутертестото с вилица, го намазвате отгоре с жълтъкът (преди да го изпечете).
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


mortissha се регистрира в сайта.
мис Перигрин коментира рецептата Тирамису
мис Перигрин се регистрира в сайта.
tzvetinabg коментира рецептата Телешко на тиган
tzvetinabg коментира рецептата Разложка шупла
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: