Прясно зеле с домати

Традиционно българско ястие
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 24.09.2014
Прясно зеле с домати
 
Необходими продукти:
1 зелка (около 2 кг)
1 глава кромид лук
600 г белени домати
7 с. л. олио
1-2 бр. дафинов лист
1 с. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Прясно зеле с домати
Зелката се почиства от горните листа и се нарязва наситно. Задушете в мазнината нарязания лук.
2
Прясно зеле с домати 2
Когато започне да добива златист цвят прибавете добре нарязаното зеле и разбърквайте, докато омекне. Тук трябва да прецените – ако е необходимо сипете малко вода (но не повече от 100 мл).
3
Прясно зеле с домати 3
Добавете нарязаните на кубчета белени домати и продължете да бъркате, за да не загори. Намалете силата на огъна и добавете дафиновият лист.
4
Прясно зеле с домати 4
Гответе го на тих огън, докато ястието остане на мазнина. Накрая добавете черният и червеният пипер и сол на вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2016
Вкуснотия!
6.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2016
Беше много вкусно и все пак направих снимка преди да свърши.
5.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
Аз също го готвя с пасирани доматидомати.
4.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2015
Аз също я направих с пасирани домати, получава се страшно вкусно.
3.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2015
Готвя туй прясно зеленце по подобен начин. Но преди да задуша зелето и след като е нарязано го претривам с малко сол. Второ, след доматите слагам и 2 щипки захар, а преди тях слагам червения пипер. Трето - като подправки слагам зърна чер пипер, бахар и 1 дафинов лист. Вместо кромид лук слагам 2-3 скил чесън. Съвсем накрая слагам и малко масло за по-благороден вкус. Става невероятно вкусна постна манджа - облизваш си пръстите! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: