Пълнени домати с ориз
Лора и Стоян
![]() |
1 зелка (около 2 кг) 1 глава кромид лук 600 г белени домати 7 с. л. олио 1-2 бр. дафинов лист 1 с. л. червен пипер сол и черен пипер на вкус |
7. |
Изпрати
лично съобщение |
13.06.2016 Вкуснотия!
|
6. |
Изпрати
лично съобщение |
12.03.2016 Беше много вкусно и все пак направих снимка преди да свърши.
| ![]() |
5. |
Изпрати
лично съобщение |
18.02.2016 Аз също го готвя с пасирани доматидомати.
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
05.11.2015 Аз също я направих с пасирани домати, получава се страшно вкусно.
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
07.07.2015 Готвя туй прясно зеленце по подобен начин. Но преди да задуша зелето и след като е нарязано го претривам с малко сол. Второ, след доматите слагам и 2 щипки захар, а преди тях слагам червения пипер. Трето - като подправки слагам зърна чер пипер, бахар и 1 дафинов лист. Вместо кромид лук слагам 2-3 скил чесън. Съвсем накрая слагам и малко масло за по-благороден вкус. Става невероятно вкусна постна манджа - облизваш си пръстите! :)
|
В навечерието сме на най-чаканите, най-магичните и най-вълнуващи празници в годината - Бъдни вечер, Коледа...
Дори и най-изобретателните кулинари понякога имат нужда от идеи за бърза семейна вечеря или пък...
Зашеметяващи са сергиите по пазарите през есента! Претрупани от свежи сезонни плодове и зеленчуци, те...
Първите пожълтели листа вече са факт. Все още е слънчево, но всички добре знаем, че...
Всеки има различна причина да обича лятото повече от другите сезони - морето, ваканцията, планината,...