Пюре с пилешко месо

Рецепта за деца над 7-месечна възраст от д-р Антоанета Антонова, педиатър
Източник: Бон Апети
Дата: 03.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
30-40 г пилешки гърди
40 г ориз
1/2 морков
1/4 стрък праз лук
2 стръка магданоз
2 ч. л. зехтин
малка щипка сол



Начин на приготвяне:
1
Пюре с пилешко месо
Празът се нарязва наситно, а морковът се настъргва на ситно ренде.
2
Пюре с пилешко месо 2
В тенджера леко се загрява зехтинът, сипва се морковът и се задушава за кратко (около 1 минута).
3
Пюре с пилешко месо 3
Прибавя се нарязаният праз лук и веднага след това се наливат 2 с. л. гореща вода.
4
Пюре с пилешко месо 4
Месото се нарязва на малки парченца и се добавя към зеленчуците.
5
Пюре с пилешко месо 5
Наливат се около 140 мл вода, поръсва се с нарязан наситно магданоз и по желание се добавя щипка сол.
6
Пюре с пилешко месо 6
След това се сипва оризът и се вари до готовност.
7
Пюре с пилешко месо 7
Свареното ястие се пасира леко и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: