Пълнени чушки с картофи

Подходяща за Бъдни вечер рецепта от българската национална кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2006
Пълнени чушки с картофи
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
80 г лук
10-12 бр. сухи чушки
8 с. л. олио
1 1/2 - 2 ч. л. сух копър
1 ч. л. червен пипер
1 щипка чубрица


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с картофи
Чушките се заливат с топла вода и се оставят да престоят 15 минути.
2
Пълнени чушки с картофи 2
Картофите се обелват, настъргват се и се поставят в гевгир.
3
Пълнени чушки с картофи 3
Поръсват се с 1 ч. л. сол и се оставят да престоят, за да се отцедят от водата.
4
Пълнени чушки с картофи 4
Лукът се нарязва наситно и се запържва в предварително загрятото олио за 1 минута.
5
Пълнени чушки с картофи 5
Добавят се настърганите и отцедени от водата картофи и се пържат 4-5 минути, като периодично се разбъркват.
6
Пълнени чушки с картофи 6
Плънката се подправя с червен пипер, сух копър и чубрица, разбърква се и се оставя да се охлади.
7
Пълнени чушки с картофи 7
Чушките се пълнят с плънката, нареждат се в намазнена тава и се поливат с малко олио.
8
Пълнени чушки с картофи 8
В тавата се налива 1 пръст топла вода и чушките се пекат 15-20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2014
Много са вкусни - препоръчвам ви ги.
5.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2014
Сама не мога да разбера, сигурно съм гледала други чушки, а съм постнала тук по грешка. Къде съм ги видяла тези сирена и млека...:))) Вероятно другаде. Извинявам се.
4.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2014
Канелика, в рецептата се използват само зеленчуци и подправки. Определено препоръчваме ястието за Бъдни вечер - освен, че е постно, е и много вкусно.
3.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2014
За Бъдни вечер не стават. Това НЕ СА постни чушки. То не са яйца, сирена, млека...
2.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2013
Преди малко ги приготвих - много вкусни станаха :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


265 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: