Риба "Уелингтън"

Източник: Бон Апети
Дата: 04.07.2002
Риба
 
Необходими продукти:
800 г риба треска
черен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 яйце (за намазване)
2 патладжана
2-3 стерилизирани чушки (около 300 г)
3 едри глави лук
1 пакет бутер тесто
50 г масло
сол


Начин на приготвяне:
1
Риба
Лукът се нарязва на колелца и се разделя на отделни шайби. Запържва се на тих огън под капак до златисто около 15 минути. Патладжаните се изпичат на скара. След това се обелват и се нарязват на ивички.
2
Риба
Рибата се почиства от кожата и костите. Овкусява се със сол, черен и червен пипер. Чушките се разрязват на две.
3
Риба
Рибата се поставя по ширината на тестото, върху нея се слагат чушките, посолява се, поставят се патладжаните, поръсва се със сол, накрая се слага лукът и отново се посолява.
4
Риба
Краищата на тестото се намазват добре с разбито яйце, оформя се руло. Поставя се в намаслена и набрашнена тава и се намазва обилно с яйце. Пече се до готовност в предварително загрята до температура 220 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: