Рибена яхния

Чийто невероятен вкус се постига с няколко допълнителни филета аншоа
Източник: Бон Апети
Дата: 06.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г тилапия
4 скилидки чесън
4 филета аншоа
2 с. л. зехтин
1 глава лук
1 стрък селъри
1 морков
3 консерви домати на кубчета (400 г)
500 мл вода
500 г картофи
1 дафинова лист
1 чушка "Пеперончино"
2 стръка мащерка
3 стръка магданоз
кората от 1 портокал
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Рибена яхния
В марля се завързват кората от портокал, пеперончиното, мащерката, дафиновият лист и магданозът.
2
Рибена яхния 2
Чесънът и аншоата се правят на паста в хаванче или с нож.
3
Рибена яхния 3
Лукът, морковите и селърито се режат наситно.
4
Рибена яхния 4
В тиган се загрява зехтинът и в него се запържват зеленчуците. Добавя се пастата от чесън и аншоа и след това доматите.
5
Рибена яхния 5
Готви се около 10 минути. Сипва се водата, добавят се марлята с подправките и нарязаните на малки кубчета картофи. Яхнията се готви на слаб огън за около 30 минути.
6
Рибена яхния 6
Рибата се овкусява със сол и черен пипер и се слага при останалите продукти. Оставя се за 5 минути на много слаб огън и ястието се овкусява със сол и черен пипер. Поднася се с нарязан наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2017
Приготвих рецептата за малко дете, така че пропуснах някои подравки, но все пак стана прекрасна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: