Ризото с миди и зеленчуци

Здравословно и вкусно, с лек дъх на вино
Източник: Рада
ТИТЛА: Чирак
Дата: 15.03.2016
Ризото с миди и зеленчуци
Ризото с миди и зеленчуци
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. ориз
400 г миди
1 връзка пресен лук
150 мл бяло вино
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 ч. ч. замразени зеленчуци
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Двата вида лук се наситняват и се задушават в 2 с. л. масло, заедно със счукания чесън, докато омекнат.
2
Към тях се сипва оризът и леко се запържва.
3
Налива се виното и оризът се оставя да къкри, докато поеме течността.
4
Добавяме размразените зеленчуци.
5
След това, на порции, се долива зеленчуковият бульон (3 ч. ч.).
6
Малко преди оризът да поеме цялата течност, се добавят мидите.
7
Ризотото се бърка непрекъснато и преди поднасяне се подправя със сол, черен пипер и настърган пармезан по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Без мидите :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радина се регистрира в сайта.
SVasileva коментира рецептата Обикновен черешов сладкиш
SVasileva се регистрира в сайта.
Svetla_Ch коментира рецептата Добруджанки
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: