Салата "Бяло-зелено-червено"

Източник: Бон Апети
Дата: 03.03.2004
Салата
 
Необходими продукти:
1 глава алабаш
1 стрък пресен чесън (1 скилидка)
2–3 с. л. олио
1 к. ч. кисело мляко
250 г спанак
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. настърган хрян
2 с. л. малинов оцет (ябълков)
6 с. л. олио
1 глава червено цвекло (500 г)
2–3 с. л. сок от лимон
5–6 с. л. зехтин (500 г)
1 шепа орехови ядки


Начин на приготвяне:
1
Салата
Алабашът се обелва, настъргва се и се прехвърля в купа. Овкусява се с лимона, зехтина и солта, разбърква се.
2
Салата
Листата спанак се почистват и се нарязват на много тънки ивички. В отделна купичка се приготвя дресинг от ситно нарязания чесън, киселото мляко, олиото, солта и смлените орехови ядки. Разбърква се добре, но не се излива върху спанака.
3
Салата
Цвеклото се обелва, настъргва се и също се поставя в купа. Приготвя се заливка от олиото, оцета, хряна, солта и захарта и се разбива. С приготвения дресинг се залива цвеклото и се разбърква.
4
Салата
При сервиране трите отделни вида салата се подреждат в чиния, като с цветовете се оформя българският трибагреник. Неовкусените листа спанак се поливат с приготвения дресинг.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: