Салата от киноа с панирано тофу

Вегански вариант на салата „Цезар“
Източник: Бон Апети
Дата: 08.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г киноа
30 г рукола
1 салата „Айсберг“

за тофуто:
200 г тофу (европейско)
2 филийки хляб
1 ч. л. сух чесън
1/2 ч. л. сух босилек
1/2 ч. л. суха мащерка
зехтин за пържене

за дресинга:
50 г кашу
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин
1 с. л. хранителна мая
1 с. л. сок от лимон
1/2 ч. л. сос „Уорчестър“
сол и черен пипер на вкус

за поръсване:
20 г сурови небелени бадеми
1 с. л. хранителна мая
1/4 ч. л. сух чесън
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от киноа с панирано тофу
Кашуто за дресинга се накисва във вода за 24 часа. След това се отцежда и се пасира с чесъна, маята, зехтина, лимоновия сок и соса „Уорчестър“. Добавят се 2 с. л. студена вода, овкусява се със сол и черен пипер и отново се пюрира.
2
Салата от киноа с панирано тофу 2
Тофуто се нарязва на големи кубчета. Хлябът се смила и се смесва със сухите подправки. Кубчетата се овалват в трохите и се пържат в сгорещения зехтин до златисто.
3
Салата от киноа с панирано тофу 3
Бадемите се смилат с маята, чесъна и сол на вкус.
4
Салата от киноа с панирано тофу 4
Руколата и салатата се накъсват в купа.
5
Салата от киноа с панирано тофу 5
Киноата се измива и се вари в голямо количество вода за около 10 минути. Отцежда се и се оставя да се охлади. Прибавя се към салатата,овкусява се с дресинга и се разбърква.
6
Салата от киноа с панирано тофу 6
Сервира се с панираното тофу и с бадемовата смес.




Съвет: Препоръчително е за рецептата да се използва твърдо европейско тофу с малко съдържание на вода.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Margarita Ruslanova коментира рецептата Студена лятна супа
Ля се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Пудинг с манго и чиа
milenka коментира рецептата Кюфтета в тесто
Ананке се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: