Салата “Панцанела”

Дата: 13.06.2011
Източник: Бон Апети
Салата “Панцанела”
 
Необходими продукти:
1 голям розов домат
125 г сирене “Моцарела”
1 глава червен лук
100 г маслини “Kаламон”
10 г каперси
1 голяма чабатa (стар хляб)
1/2 връзка пресен босилек
100 мл зехтин
40 мл балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата “Панцанела”
Доматите и сиренето “Моцарела” се нарязват на кубчета, а лукът–на полумесеци. Слагат се в купа и към тях се прибавят маслините и начупеният хляб. Отгоре се накъсва босилека.


2
Салата “Панцанела” 2
Слагат се каперсите и се овкусява със сол, черен пипер, балсамов оцет и зехтин. Разбърква се и салатата се оставя в хладилник за 10 минути, преди да се поднесе.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2015
Идеална е за стария ви хляб. А е и много ароматна и вкусна.
3.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2014
любимата ми
2.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2013
Много апетитна салата! Промених съвсем леко рецептата, като направих крутони, овкусени със зехтин и риган. :)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2013
ммммммм чудесноо
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта