Сарма кебап в зелев лист

Източник: Бон Апети
Дата: 11.05.2001
Сарма кебап в зелев лист
 
Необходими продукти:
1 средна зелка
5 с. л. олио
100 г кашкавал
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
2 домата
300 г гъби
1 глава лук
600 г обезкостено свинско месо
няколко стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Сарма кебап в зелев лист
В голяма тенджера се налива вода, посолява се. Когато кипне, в нея се поставя изчистената от кочана зелка. Вари се 5-10 минути, докато листата омекнат. Изважда се и когато изстине, листата се отделят.
2
Сарма кебап в зелев лист 2
Месото се нарязва на малки късчета, лукът - на по-едри парчета. Задушават се в тенджера с предварително загрято олио.
3
Сарма кебап в зелев лист 3
Когато месото остане на мазнина, се поставят нарязаните на тънки филии гъби, огънят се увеличава и се запържват за няколко минути при непрекъснато разбъркване.
4
Сарма кебап в зелев лист 4
Добавят се обелените и нарязани надребно домати, подправките, сол. Задушава се на тих огън 10 минути (докато се изпари течността). С готовата плънка се пълнят зелевите листа, оформят се едри продълговати сарми. Поставят се в намаслена тава и се налива чаша гореща вода.
5
Сарма кебап в зелев лист 5
Пекат се 30-40 минути на умерена фурна при температура 180 градуса. Ако е необходимо, се добавя вода. Когато са готови, върху всяка сарма се настъргва кашкавал. Връщат се за още 5-10 минути, докато кашкавалът се запече. Подходяща гарнитура са пържените картофи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
milenka коментира рецептата Салата от настърган карфиол
Gotin Georgiev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: