Сарми с боб и наденица

Дата: 24.10.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава зеле
600 г сурова едро кълцана наденица
300 г бял боб
2 глави лук
2 моркова
1 с. л. червен пипер
4 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
за доматения сос:
400 г домати на кубчета от консерва
1 ч. л. джоджен
1 глава лук
2 с. л. олио
1 щипка захар
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сарми с боб и наденицаБобът се накисва в студена вода от предната вечер. Сварява се в тенджера под налягане за около 1 час. Кочанът на зелката се цепва на кръст и се вари в голямо количество вода, докато омекне – около 10 минути, за да могат лесно да се отделят листата му. След това се охлажда леко и листата се отделят.
2
Сарми с боб и наденица 2Лукът и морковите се нарязват наситно и се запържват в олиото на умерен огън, докато омекнат. Към тях се прибавя нарязаната наедро наденица.
3
Сарми с боб и наденица 3След 2–3 минути се слага червеният пипер и се отстранява от огъня. Прибавя се свареният и отцеден боб и плънката се овкусява със сол и черен пипер.
4
Сарми с боб и наденица 4С нея се навиват сарми, които се поставят в тава.
5
Сарми с боб и наденица 5Лукът за соса се реже наситно и се запържва в олиото. Когато омекне, се подправя със сухия джоджен, наливат се доматите и 300 мл вода. Готовият сос се овкусява със сол, пипер и захар.
6
Сарми с боб и наденица 6Сармите се заливат със соса и се пекат покрити с капак за 30 минути на 200 градуса с вентилатор. След това капакът се маха и ястието се допича за още 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2015
супер
5.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2014
Аз правих тези сарми с кисело зеле и ги заливах с доматите, защото щяха да станат доста кисели. Пак се получиха добре.
4.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2013
Много ми допадна хрумването с наденицата - до сега бях правил подобна рецепта, но постна (с кисело зеле и боб). Заслужава си да я пробвате...
3.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2013
Изглежда много вкусно. Днес ще го готвя, но с кисело зеле.
2.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2013
Ще се пробва!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта