Шарен хляб

Дата: 22.09.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за зеленото тесто:
300 г брашно (+ за поръсване)
4 връзки магданоз
1/2 пакетче суха мая (3,5 г)
1 ч. л. зехтин
1/2 ч. л. сол
за оранжевото тесто:
300 г брашно (+ за поръсване)
70 г сушени домати от буркан
4 обелени печени червени чушки
1/2 пакетче суха мая (3,5 г)
1 ч. л. зехтин
1/2 ч. л. сол
за жълтото тесто:
300 г брашно (+ за поръсване)
4 моркова (около 300 г)
1/2 пакетче суха мая (3,5 г)
1 ч. л. зехтин
сол на вкус
за намазване:
1 яйце
за поръсване:
2 с. л. сусам
 

Начин на приготвяне:
1
Шарен хлябЗеленото тесто се приготвя като се смесват брашното, солта, зехтинът, маята и се добавят листата на магданоза, пасирани с 50 мл топла вода. Замесва се тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Поръсва се с брашно, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса.
2
Шарен хляб 2Жълтото тесто се приготвя като морковите се сваряват на пара, докато станат много меки, охлаждат се и се пюрират. Брашното се смесва със солта, зехтина, маята и морковеното пюре, и ако е необходимо, се добавят около 2 с. л. вода. Замесва се тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Поръсва се с брашно, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса.
3
Шарен хляб 3Оранжевото тесто се приготвя като чушките и сушените домати се смилат. Брашното се смесва със солта, зехтина, маята и зеленчуковото пюре, и ако е необходимо, се добавят около 2 с. л. вода. Замесва се тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Поръсва се с брашно, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса.
4
Шарен хляб 4Трите втасали теста се оформят на фитили с еднаква дебелина и дължина. Сплитат се и хлябът се оставя да втаса за около 30 минути.

5
Шарен хляб 5След това се маже с разбито яйце и се поръсва със сусама. Пече се около 35–40 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2017
Уникален хляб!
7.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2015
:)
6.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2014
Страхотен зеленчуков вкус.
5.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2014
УНИКАЛЕН ХЛЯБ :)))
4.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2014
Направих го с голямо желание , получи се \"почти\" като вашия. Вкусен и много красив ! Всички зарадвах вкъщи.Благодаря за чудесната идея ! Поздрави :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта