Шоколадов мус

Дата: 24.01.2012
Източник: Бон Апети
Шоколадов мус
януари
21
 
Необходими продукти:
200 г шоколад
4 яйца
160 г захар
400 мл животинска сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов мус
Шоколадът се разтопява на водна баня.


2
Шоколадов мус 2
Жълтъците и белтъците на яйцата се разделят. Половината захар се разбива с жълтъците, а другата – с белтъците.


3
Шоколадов мус 3
Сметаната се разбива на пухкава пяна.


4
Шоколадов мус 4
Шоколадът се добавя в купата при жълтъците. Разбърква се и се слагат белтъците и накрая сметаната.


5
Шоколадов мус 5
Мусът се разпределя в чаши и се охлажда преди поднасяне.


 




Съвети: По желание може да сервирате с настърган бял шоколад – за контраст. За свежест можете да сложите и нарязани плодове.


Подобни рецепти:
Коментари (32)
32.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2017
Да, Мария, може.
31.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2017
Не, Елито, не е необходимо.
30.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2017
Здравейте! Муса може ли да се използва върху блат за торта? :)
29.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2017
Муса стана превъзходен! Ако използвам млечен или бял шоколад трябва ли да увелича количеството шоколад?
28.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2017
Много хубава рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Даниел Банчев коментира рецептата Банофи пай
Райна Гагова коментира рецептата Яйчено къри с леща
Райна Гагова се регистрира в сайта.
Емил Иванов се регистрира в сайта.
Zornica Atanasova коментира рецептата Рибена яхния
Кристин Манолова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта