Шоколадов мус

Дата: 24.01.2012
Източник: Бон Апети
Шоколадов мус
януари
21
 
Необходими продукти:
200 г шоколад
4 яйца
160 г захар
400 мл животинска сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов мус
Шоколадът се разтопява на водна баня.


2
Шоколадов мус 2
Жълтъците и белтъците на яйцата се разделят. Половината захар се разбива с жълтъците, а другата – с белтъците.


3
Шоколадов мус 3
Сметаната се разбива на пухкава пяна.


4
Шоколадов мус 4
Шоколадът се добавя в купата при жълтъците. Разбърква се и се слагат белтъците и накрая сметаната.


5
Шоколадов мус 5
Мусът се разпределя в чаши и се охлажда преди поднасяне.


 




Съвети: По желание може да сервирате с настърган бял шоколад – за контраст. За свежест можете да сложите и нарязани плодове.


Подобни рецепти:
Коментари (27)
27.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2017
Радина, получават се около 4-5 порции, в зависимост от големината на чашите, които се използват за десерта.
26.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2017
Здравейте! Искам да попитам какво количество мус се получава? Благодаря!
25.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2016
Да, Пламена, разбира се, че можеш да бъркаш и на ръка, но трябва да се запасиш с повечко търпение, особено за сметаната.
24.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2016
Здравейте,яйцата и сметаната могат ли да се бъркат на ръка?
23.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2016
Невероятен
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария се регистрира в сайта.
Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта