Шоколадов мус

Източник: Бон Апети
Дата: 24.01.2012
Шоколадов мус
 
Необходими продукти:
200 г шоколад
4 яйца
160 г захар
400 мл животинска сметана


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов мус

Шоколадът се разтопява на водна баня.


2
Шоколадов мус 2

Жълтъците и белтъците на яйцата се разделят. Половината захар се разбива с жълтъците, а другата – с белтъците.


3
Шоколадов мус 3

Сметаната се разбива на пухкава пяна.


4
Шоколадов мус 4

Шоколадът се добавя в купата при жълтъците. Разбърква се и се слагат белтъците и накрая сметаната.


5
Шоколадов мус 5

Мусът се разпределя в чаши и се охлажда преди поднасяне.


 




Съвети: По желание може да сервирате с настърган бял шоколад – за контраст. За свежест можете да сложите и нарязани плодове.


Подобни рецепти:
Коментари (37)
37.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2019
Здравейте! Благодаря за отговора! Все пак изпробвах рецептата и с тези шоколади, но не се получи мус, а чудесен шейк с вкус на сладолед "Милкинис".
36.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2019
Здравейте! В тези шоколади има пълнеж и няма да се разтопят хубаво. Може да опитате само с млечен шоколад, но тогава има вероятност шоколадът да се пресече - затова се използва черен. Ако решите да опитате с млечен, няма нужда от захар.
35.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2019
Здравейте! Бих искала да ви попитам дали тази рецепта е подходяща за приготвяне на мус от по-сладки шоколади, като Киндер и Милкинис? Дали ще е необходимо добавянето на захар към тях?
34.
Изпрати
лично съобщение

21.08.2018
Мусът стана страхотен. Може би бих намалила количеството захар, че стана прекалено сладко
33.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2018
Здравейте, два пъти вече правя шоколадовия мус. Благодаря за рецептата. Молбата ми към вас е по отношение на снимките - не могат да се увеличават и не се виждат добре, да поправите това. За начинаещи готвачи снимките много помагат. Например за разтопяването на шоколад на водна баня, ако не бях чела по форумите как се прави, щях да сгреша, а от една снимка става доста ясно. Поздрави, Ирена
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: