Сочни пилешки кюфтета

Апетитно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 01.07.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле (около 1,2 кг)
2 малки тиквички
50 г сирене „Пармезан“
1/2 глава лук
1 зелена люта чушка
1 скилидка чесън
2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
2–3 връзки моркови
50 мл зехтин „Екстра върджин“
1/2 връзка копър
сол и черен пипер на вкус

за соса:
1 авокадо
1/4 връзка магданоз
2 стръка пресен босилек
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
2 скилидки чесън
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сочни пилешки кюфтета
Пилето се обезкостява, а кожата му се отстранява.
2
Сочни пилешки кюфтета 2
Месото се смила в месомелачка.
3
Сочни пилешки кюфтета 3
Тиквичките се измиват добре и се настъргват.
4
Сочни пилешки кюфтета 4
Посоляват се леко и се оставят така за около 5 минути. След това се изстискват внимателно.
5
Сочни пилешки кюфтета 5
Лукът се настъргва.
6
Сочни пилешки кюфтета 6
Чушката се наситнява.
7
Сочни пилешки кюфтета 7
Чесънът се стрива на паста с малко сол.
8
Сочни пилешки кюфтета 8
Пилешката кайма се замесва с тиквичките, лука, чушката, чесъна, червения пипер, сол и черен пипер на вкус.
9
Сочни пилешки кюфтета 9
Оформят се 12 кюфтета.
10
Сочни пилешки кюфтета 10
Пекат се 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
11
Сочни пилешки кюфтета 11
След това се поръсват с настърган пармезан и се запичат за още 2–3 минути.
12
Сочни пилешки кюфтета 12
Морковите се почистват и се обелват. Заливат се със зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер.
13
Сочни пилешки кюфтета 13
Пекат се 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Изваждат се и се поръсват с наситнен копър.
14
Сочни пилешки кюфтета 14
Авокадото се почиства и се пюрира с лимоновия сок, зехтина и около 100 мл вода.
15
Сочни пилешки кюфтета 15
Добавят се чесънът, стрит на паста с малко сол, и наситнените магданоз и босилек. Овкусява се със сол.
16
Сочни пилешки кюфтета 16
Кюфтетата се поднасят с гарнитура от моркови и сос от авокадо.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2020
Кюфтенцата са много леки и приятни за вечеря. Тъй като е пилешко месо и не е мазно, бих препоръчала да сложите повече подправки, защото има възможност да станат леко безвкусни. Със сос определено са по-вкусни. Бон апети!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Дени Маринова коментира рецептата Морковена торта
Asen Todorov се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
Бон Апети коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
Вили Иванова се регистрира в сайта.
Svetoslav Dimov се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Дени Маринова коментира рецептата Аше Пармантие
Svetla Ianeva се регистрира в сайта.
Diana Nikolova коментира рецептата Кайсиево клафути
Diana Nikolova се регистрира в сайта.
mimsi се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: