Супа топчета със застройка
Лора и Стоян
4 с. л. зехтин (+ за намазване) 1 глава лук 6 кочана млечна царевица 1 зелена люта чушка 1–2 с. л. домашна зеленчукова подправка 1 ч. л. кимион 1 ч. л. кориандър 200 мл животинска сметана 200 г скариди 4–5 стръка й 4–5 стръка магданоз 1 лайм |
1 | ![]() | Царевицата се намазва с 2 с. л. зехтин и се запича на грил тиган или на плоча. |
2 | ![]() | След това зърната се отделят. |
3 | ![]() | Лукът и чушката се наситняват и се запържват в останалия зехтин. |
4 | ![]() | Добавят се царевичните зърна и се овкусява с кимиона, кориандъра и зеленчуковата подправка. |
5 | ![]() | Наливат се около 800 мл вода и се готви, докато зеленчуците омекнат. |
6 | ![]() | Супата се пасира и се прецежда. |
7 | ![]() | Добавя се сметаната, кипва се и се охлажда.
|
8 | ![]() | Скаридите се почистват. |
9 | ![]() | Намазват се със зехтин. |
10 | ![]() | Пекат се върху оребрена плоча или тиган. |
11 | ![]() | Супата се сервира със скариди, резени лайм и листенца магданоз. |
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...