Супа от нахут и ориз с джоджен

Вкусна и засищаща супа
Източник:
ТИТЛА:
Дата: 25.04.2015
Супа от нахут и ориз с джоджен
Супа от нахут и ориз с джоджен
 
Необходими продукти:
200 г ориз
300 г нахут
250 г телешко месо
1 пилешко бутче
1 морков
50 г грах
200 г спанак
1 картоф
1 глава кромид лук
1 стрък праз
2 яйца
2 скилидки чесън
1 люта чушка
вода
зехтин
сол
10 зърна черен пипер
10 листенца джоджен


Начин на приготвяне:
1
Нахутът се накисва от предния ден. Отцеждаме го и го слагаме в тенджера под налягане, заедно с пилешкото бутче, телешкото месо, лука, праза, накълцания наситно чесън и зрънцата черен пипер.
2
Заливаме с вода, колкото да покрие продуктите и посоляваме на вкус. Супата се вари 15-20 минути, след като започне да излиза парата.
3
Изваждаме нахута, месото и черния пипер. Запазваме бульона и накълцваме месото надребно.
4
Сваряваме яйцата във вряща, подсолена вода за 10 минути. Обелваме ги и ги нарязваме.
5
Обелваме картофите и морковите, нарязваме ги на кубчета и ги запържваме в същата тенджера, заедно със спанака. Добавяме ориза, заливаме с бульона и варим 15-20 минути. Ако е необходимо добавяме още малко сол.
6
Когато оризът е готов, добавяме сварения нахут, граха, нарязаната наситно люта чушка, месото, яйцата и ситно нарязания джоджен. Разбъркваме добре и сервираме.
Добър апетит!


Съвет:
Свареният нахут може да се замрази. Издържа няколко месеца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Павлета Андреева се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: